Αρτοκλασία, Μοναστηριακός άρτος

Αρτοκλασία, Μοναστηριακός άρτος της φίλης ‎Ιωάννα Καβαγιάδα.

Ευχαριστούμε!‎

Η συνταγή είναι για για 5 Αρτοκλασίες

Υλικά
  • 3 κιλά
    αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ.
    μαγιά νωπή
  • 720 γρ.
    ζάχαρη
  • 1.5 φλυτζάνι
    μέλι
  • 6 κ.γ
    κανέλα
  • 1.5 κ.γ
    γαρύφαλλο
  • 3 κ.γ
    γλυκάνισο
  • 3 κ.γ
    Αλάτι
  • 3 φλυτζάνια
    ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 4 φλυτζάνια
    νερό
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη. Μετά από μισή ώρα ξαναζυμώνουμε, βάζουμε στα ταψάκια μας και αφήνουμε να φουσκώσουν αρκετά.

  • Ψήνουμε για τα πρώτα 40 λεπτά στους 120 βαθμούς και έπειτα για άλλα 10 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μετά ψεκάζουμε με ροδόνερο ή αν δεν έχω ζάχαρη με νερό για να κολλήσει η άχνη.

Εικόνες