
Αρτοκλασία, Μοναστηριακός άρτος
Αρτοκλασία, Μοναστηριακός άρτος της φίλης Ιωάννα Καβαγιάδα.
Ευχαριστούμε!
Η συνταγή είναι για για 5 Αρτοκλασίες
Υλικά
- 3 κιλάαλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ.μαγιά νωπή
- 720 γρ.ζάχαρη
- 1.5 φλυτζάνιμέλι
- 6 κ.γκανέλα
- 1.5 κ.γγαρύφαλλο
- 3 κ.γγλυκάνισο
- 3 κ.γΑλάτι
- 3 φλυτζάνιαελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
- 4 φλυτζάνιανερό
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη. Μετά από μισή ώρα ξαναζυμώνουμε, βάζουμε στα ταψάκια μας και αφήνουμε να φουσκώσουν αρκετά.

Ψήνουμε για τα πρώτα 40 λεπτά στους 120 βαθμούς και έπειτα για άλλα 10 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μετά ψεκάζουμε με ροδόνερο ή αν δεν έχω ζάχαρη με νερό για να κολλήσει η άχνη.























