
Βύσσινο Γλυκό Του Κουταλιού
Βύσσινο Γλυκό Του Κουταλιού του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Ευχαριστούμε!
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια ή αρμπαρόριζα
4 κουτ σούπας χυμό απο λεμόνι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε τα βύσσινα καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κοτσανάκια.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι στη κατσαρόλα βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό απο το λεμόνι και τα βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Αφήνουμε στη συνέχεια να κρυώσει το σιρόπι ελαφρώς και προσθέτουμε τα βύσσινα και τη βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν για είκοσι λεπτά χρονομετρώντας από την πρώτη βράση μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι μας. Αν δεν έχουμε το επιθυμητό δέσιμο (δοκιμή με το πιατάκι) τα βράζουμε περίπου 6-7 λεπτά παραπάνω. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ξαφρίζουμε τον αφρό από την επιφάνεια και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γλυκό και έχουμε ατυχήματα.

Μόλις το γλυκό μας είναι έτοιμο και σταματήσει να κοχλάζει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία σφραγίζουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.






















