Γεμιστά με κιμά, όχι ορφανά αλλά με μαμά και μπαμπά

Παραδοσιακό φαγητό αγαπημένο με λαχανικά γεμισμένα με κιμά και ρύζι.

Με ρυζάκι και κιμά μοσχαρίσιο.

Μπορούμε με την γέμιση αυτή να γεμίσουμε και κολοκυθάκια, μελιτζάνες και ότι άλλο μας αρέσει.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

8 πιπεριές στρόγγυλες μεγάλες
8 ντομάτες μαλακές μεγάλες
750γρ κιμά μοσχαρίσο
αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
ελαιόλαδο μπόλικο
λίγο νερό
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο βοδινό

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε και κόβουμε από πάνω τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια τους, κόβουμε από πάνω τις ντομάτες και σκάβουμε με ένα κουτάλι και βγάζουμε από μέσα την ψίχα τους και την περνάμε από τον τρίφτη.

  • Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές να πάρουν λίγο χρώμα και επίσης και τον κιμά να ασπρίσει. Προσθέτουμε την αλεσμένη ντομάτα, μισό ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά, τον κύβο και τον μαιντανό και βράζουμε 15 λεπτα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι.

  • Γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 κάθε πιπεριά και ντομάτα μεχρι να τελειώσει η γέμιση μας. Ξεπλένουμε με λίγο νερό την κατσαρόλα και το ρίχνουμε επάνω από τα γεμιστά, αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω. Το νερό στο ταψί να είναι στο 1/4.

  • Ψήνουμε σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 200 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά περίπου.