
Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι μπισκότα ροδάκινα
Καλοκαιρινό δροσερό γρήγορο και εύκολο γλυκάκι.
Εδώ το έφτιαξα με ώριμα ροδάκινα κομμένα σε κύβους μεγάλους.
Αντί για ροδάκινο μπαίνουν στο γλυκό αυτό όλα τα σχετικά μαλάκα φρούτα να είναι ώριμα,
όπως κεράσια, φράουλες, βερίκοκα, μπανάνες….
Επίσης μπορούμε να το φτιάξουμε με διάφορα φρούτα κονσέρβας καλά στραγγισμένα.
1 πακέτο μπισκότα κακάο ή απλά πτι μπερ, digestive κλπ.
λίγο γάλα να βουτήξουμε τα κάτω μπισκότα
ή αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα τα βουτάμε λίγο στο σιρόπι τους
Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Φρούτα ότι θέλουμε, εγώ έβαλα ροδάκινα 6 μεγάλα
Για από πάνω
μπισκότα μισό πακέτο αλεσμένα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε την σαντιγί να σφίξει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα γιαούρτια να ενωθούν καλά και να γίνουν μία κρέμα. Στρώνουμε όλο το πακέτο μπισκότα μας σε σειρά σε πυρέξ 26 με 28 αρι αφού τα βουτήξουμε πολύ γρήγορα στο γάλα.

Ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα τα φρούτα μας εδώ ροδάκινα να ενωθούν καλά με την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα μπισκότα.

Αλέθουμε στο μπλεντεράκι το μισό πακέτο μπισκότα και τα πασπαλίζουμε από πάνω.

Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες.

Καλή απόλαυση!






















