
Κεφτέδες με ρύζι και σάλτσα ντομάτας
Κεφτέδες με ρύζι και σάλτσα ντομάτας.
Οι κεφτέδες με την σάλτσα στον φούρνο για να γίνουν πιο ελαφροί
και το ρύζι στην κατσαρόλα κανονικά βρασμένο.
1 ποτήρι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
3 ποτήρια νερό
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι
1 κύβο βοδινό
Για τους κεφτέδες
1 κιλό κιμά (βγήκαν 16 μεγαλούτσικοι κεφτέδες), μοσχαρίσιο ή μισό και μισό χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αυγά
λίγο ελαιόλαδο
4 κουταλιές φρυγανιά αλεσμένη
2 κουταλιές νερό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κουτί ντομάτα πομοντόρο (η πολύ συμπυκνωμένη)
1 ποτήρι νερό. ίσως χρειαστεί παραπάνω στην διάρκεια του ψησίματος
λίγο ελαιόλαδο
λίγο κόκκινο πιπέρι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε το νερό να βράσει, ρίχνουμε μέσα το πλυμένο ρύζι , αλάτι, κύβο , λάδι και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να σιγοβράσει. Ανακατεύουμε που και που να μην κολλήσει και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Το κλείνουμε βάζουμε μία πετσέτα κουζίνας από πάνω και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και την βάζουμε στην άκρη.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας με όλα τα υλικά πολύ καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες μεγαλούτσικους. Αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με την σάλτσα, νερό , λάδι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα γυρνάμε τους κεφτέδες να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και προσέχουμε μήπως θέλει λίγο νερό ακόμα γιατί θέλουμε λίγη σάλτσα να έχει το φαγητό.






















