
Κιμαδόπιτσα αφράτη με ζύμη λαδένιας
Κιμαδόπιτσα αφράτη με ζύμη λαδένιας
Φανταστική πίτσα με κιμά!
Αφράτη υπέροχη ζύμη λαδένιας που μπορούμε φυσικά
να βάλουμε από πάνω ότι μας αρέσει.
Η δόση είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Για την ζύμη
200γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
270γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ σιμιγδάλι ψιλό
10γρ ζάχαρη, 2 κουταλάκια γλυκού
310γρ νερό
12 γρ αλάτι
20γρ μαγιά νωπή ή 7γρ ξηρή
30γρ ελαιόλαδο
Για τον κιμά
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πάπρικα γλυκιά
1/2 ποτήρι νερό
300γρ γούντα ή μοτσαρέλα τριμμένη
αν θέλουμε να είναι πιο ζουμερή βάζουμε
επάνω σε ροδέλες κομμένες ντομάτες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελάχιστο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρια και 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Προσέχουμε να μην κολλήσει γιατί δεν θέλουμε να έχει ζουμιά ο κιμάς.

Για την ζύμη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα την μαγιά στο νερό και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Να γίνει μία ζύμη μαλακιά , ίσως θα κολλάει και λίγο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το ζυμάρι που έχει φουσκώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε και από πάνω με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια να πάει η ζύμη σε όλο το ταψί. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.. Πατάμε με τα ακροδάχτυλά μας να δούμε αν φούσκωσε, αλλιώς αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.

Απλώνουμε επάνω τον κιμά.

Πασπαλίζουμε με γκούντα τριμμένο 300γρ ή μοτσαρέλα τριμμένη.
Αν θέλουμε βάζουμε επάνω και φέτες ντομάτας για πιο ζουμερή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου ή και παραπάνω. Θα δείτε το χρώμα που θέλετε στην ζύμη.

Καλή απόλαυση!
Συνοδεύστε την με μία πράσινη σαλάτα ή με χωριάτικη!






















