Κιμαδοφωλιές με γέμιση λαχανικά και μπεσαμέλ

Κιμαδοφωλιές με γέμιση λαχανικά και μπεσαμέλ

Της φίλης Άννας Αννούλα, ευχαριστούμε!

Κάτι διαφορετικό, εμφανίσιμο, νόστιμο.

 

Υλικά

Για 3 μεγάλα κομμάτια
500γρ κιμά ανάμικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο σκόρδο
Λίγο κέτσαπ
Μαϊντανό και άνηθο
1 αυγό
3 φρυγανιές μουσκεμένες με λίγο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι

Για την γέμιση:
1 ποτήρι αρακά κατεψυγμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κύβο λαχανικών
1 μικρό φρέσκο πιπέρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε με λίγο νερό και μια πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:
50γρ βούτυρο
3κουταλιές σούπας όχι πολύ γεμάτες αλεύρι
350γρ γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε τον κιμά, πλάθουμε σε μεγάλα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Κάνουμε ένα βαθούλωμα για την γέμιση.

  • Έχουμε σοτάρει τα λαχανικά μας με τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να πιούνε τα υγρά. Γεμίζουμε τις φωλιές μας. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα , ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να βράσει ελαφρά να γίνει κρέμα. Σκεπάζουμε τα λαχανικά.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου σκεπασμένα με λαδόκολλα (η σε γάστρα) και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστα να ροδίσουν.

  • Καλή απόλαυση!