
Κολοκυθάκια βαρκούλες με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια βαρκούλες με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια αλλιώς!
Σήμερα αυτοσχεδίασα μιάς και ήθελα να κάνω ένα διαφορετικό φαγητό.
Δεν ήθελα να βάλω μπεσαμέλ από πάνω αλλά κάτι πιο δροσερό.
Βγήκε ένα πολύ νόστιμο φαγητό που θα καθιερωθεί από εδώ και πέρα και θα το δοκιμάσω
και με μελιτζάνες που είμαι σίγουρη θα είναι ακόμη πιο νόστιμο!
Φτιάξτε το θα σας αρέσει!
Συνταγή για 8 άτομα
8 κολοκυθάκια μεγάλα
αλάτι πιπέρι
Λίγες πατάτες για τα κενά στο ταψί.
Για τον κιμά
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας η 2 αλεσμένες μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο, νερό
Για από πάνω
800γρ γιαούρτι στραγγιστό ή κατσικίσιο, εγώ έβαλα κατσικίσιο 4 κουπάκια
4 αυγά χτυπημένα
Κεφαλοτύρι τριμμένο και πάπρικα γλυκιά
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε τα πλυμένα κολοκυθάκια μας στην μέση και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι.

Τα ψήνουμε όπως είναι για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς με ελάχιστο λάδι αλάτι και πιπέρι. Αν δείτε ότι στέγνωσαν και πήραν λίγο χρώμα τα βγάζετε πιο νωρίς.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Εγώ τον έφτιαξα από το βράδυ.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρια και λίγο μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.
Γεμίζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κολοκυθάκια με τον κιμά.
Βάζουμε ενδιάμεσα στα κενά λίγες πατάτες χοντροκομμένες.
Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα από τον κιμά και μισό ποτήρι νερό ακόμη να φτάσει στην μέση το ζουμί.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι.

Αδειάζουμε από πάνω το χτυπημένο γιαούρτι με τα αυγά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και κεφαλοτύρι τριμμένο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο.

Καλή απόλαυση!






















