
Κολοκυθοκεφτέδες τέλειοι ψημένοι στον φούρνο
Κολοκυθοκεφτέδες τέλειοι ψημένοι στον φούρνο
Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες ψημένοι στον φούρνο με ελάχιστο λάδι.
Μπορούν να γίνουν και νηστίσιμοι αν αφαιρέσουμε τα αυγά.
Η συνταγή είναι για 16 μεγάλους κολοκυθοκεφτέδες.
2 με 3 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα στον ρεντέ
λίγο αλάτι για το στράγγισμα
1 πιπεριά μεγάλη αλεσμένη
1 ντομάτα μεγάλη αλεσμένη
1 πατάτα μεγάλη αλεσμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι αλεσμένο όλα στο μούλτι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
2 αυγά
λίγο άνηθο
λίγο μαιντανό
λίγο δυόσμο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αλεύρι 300 γρ περίπου ίσως και παραπάνω
200 γρ τυρί φέτα τρίμμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα τρυπητό. Τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε να γίνει ένας σφιχτός χυλός. όχι ζύμη, ίσα να πλάθεται με βρεγμένα χέρια και ας κολλάει λίγο. Αν χρειαστεί αλεύρι προσθέτουμε λίγο ακόμα.

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε αέρα στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά περίπου, αν πάρουν χρώμα τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
Ταιριάζουν με τζατζίκι ή γιαούρτι. Καλή απόλαυση!






















