Κολοκυθόπιτα γλυκιά με έτοιμο φύλλο κιχί

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με έτοιμο φύλλο κιχί.

Με υπέροχη γέμιση ψητής κολοκύθας, ζάχαρη, κανέλα και σιμιγδάλι.

Τρώγεται με άχνη πασπαλισμένη από πάνω και κανέλα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 πακέτο 6 φύλλων κιχί

Υλικά για την γέμιση
2 κιλά κολοκύθα ολόκληρη ψημένη
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
2 αυγά (προαιρετικά)
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ψήνουμε μια κολοκύθα κομμένη στην μέση στον φούρνο περίπου 2 κιλά στους 200 βαθμούς σε αέρα για περίπου 50 λεπτά. Την ξύνουμε με ένα κουτάλι και τον πουρέ αυτόν τον ανακατεύουμε με 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα , 2 αυγά (προαιρετικά για να δέσει η γέμιση) και 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό.

  • Βάζουμε τα 3 φύλλα κάτω ελαφρά λαδωμένα σε ταψί 30εκ. Αδειάζουμε όλη την γέμιση από πάνω.

  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, περνάμε λάδι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

  • Αχνίζουμε αφού κρυώσει.

  • Καλή απόλαυση!