
Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι
Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι της φίλης Matia Alvanou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Ευχαριστούμε!
4 μελιτζάνες μεγάλες
2 φλυτζάνια πλιγούρι
4 φλυτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών
2 λουκάνικα καπνιστά (προαιρετικά)
Τυριά τριμμένα για από πάνω
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες μας χωρίς να κόψουμε τα κοτσάνια τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να μαλακώσουν (να καούν και λιγάκι..νοστιμίζουν). Μέχρι να ψηθούν φτιάχνουμε το πλιγούρι ως εξής: Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να κοκκινίζει καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει το πλιγούρι μας προσθέτουμε τον κύβο το αλατοπίπερο και ότι άλλα μπαχαρικά σας αρέσουν. Μόλις πιει το νερό σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό τηγάνι ψήνουμε τα λουκάνικα αν βάλουμε. Μόλις ετοιμαστούν οι μελιτζάνες με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ χωρίς τα σπόρια αν γίνεται. Ρίχνουμε στο πλιγούρι την ψίχα και τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομματάκια.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.






















