
Πορτοκαλόπιτα σε φόρμα του κέικ της Matia Alvanou
Πορτοκαλόπιτα σε φόρμα του κέικ με φύλλο κρούστας της φίλης Matia Alvanou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!
1 φύλλο κρούστας 500γρ.
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φάκελο μπέικιν
2 βανιλιες
4 αυγά
250γρ γιαούρτι
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από πορτοκάλι!!
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Φτιάξετε πρώτα το σιρόπι και αφήστε το στην άκρη. Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη πολύ καλά και έπειτα προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέστε το φύλλο κρούστας αφού πρώτα το έχετε κόψει με τα χέρια σε ακανόνιστα μικρά κομματάκια και το έχετε αφήσει να ξεραθεί λίγο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το φύλλο κρούστας να βραχεί καλά. Τοποθετήστε σε μία Καλά λαδωμένη φόρμα και ψήστε στους 180 για 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.

Σιροπιάστε μόλις βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο (γλυκό ζεστό - σιρόπι κρύο). Τρυπήστε με ένα καλαμάκι για σουβλάκια το γλυκό για να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι.






















