Ρεβυθάδα φούρνου στην γάστρα

Ρεβυθάδα φούρνου στην γάστρα

Ρεβύθια αλλιώς. Στην γάστρα με ντομάτα σάλτσα, με κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές.

Δοκιμάστε τα ρεβύθια και έτσι, έχουν πολύ ωραία γεύση και αν δεν νηστεύουμε προσθέτουμε και  κομμάτια χωριάτικου λουκάνικου που θα απογειώσει το φαγητό αυτό!

Υλικά

500γρ ρεβύθια μουλιασμένα από το βράδυ
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
2 καρότα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
ελαιόλαδο
νερό να σκεπαστούν καλά
1 κουτί κονκασέ ντομάτα ή 1 ποτήρι φρέσκια τριμμένη
1 κουταλάκι γεμάτο ντομάτα πελτέ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Έχουμε βράσει τα ρεβύθια μας και ξαφρίσει. Να μην είναι τελείως βρασμένα αλλά αλ ντέντε, ίσα ίσα να περνάει το πιρούνι. Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στην γάστρα μας.

  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, σκεπάζουμε τα ρεβύθια με νερό και βάζουμε το καπάκι.

  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Πού και που κοιτάμε να μην μας τελειώσει το νερό. Να μείνει με ζουμάκι που θα έχει δέσει. Δοκιμάζουμε και τα ρεβύθια να λιώνουν στο στόμα.

  • Ταιριάζει πολύ και με χωριάτικο λουκάνικο.