
Σολoμός φιλέτο με λαχανικά της Tonia Vassilakou
Σολoμός φιλέτο με λαχανικά της φίλης Tonia Vassilakou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
2 μεγάλα φιλέτα σολoμού
ελαιόλαδο
4 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλερυ κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
χοντρό αλάτι
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε ελαιόλαδο σοτάρω τα λαχανικά (εκτός από τον μαϊντανό). Όταν έχουν μαλακώσει, τα σβήνω με κρασί και περιμένω για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μαϊντανό και το θυμάρι.

Λαδώνω ένα μεγάλο ταψί. Λαδώνω και τις δύο πλευρές των φιλέτων του ψαριού και τα πασαλείβω με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλώνω πάνω στα φιλέτα του ψαριού φέτες λεμονιού και τις πασπαλίζω με θυμάρι. Τακτοποιώ τα λαχανικά στα πλάγια του ταψιού.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30'. Αν τα φιλέτα του ψαριού είναι μικρότερα, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να ψηθούν.

Καλή απόλαυση!






















