Αγριογούρουνο μαριναρισμένο στην γάστρα

Αγριογούρουνο μαριναρισμένο στην γάστρα.

Ότι πρέπει για ένα γιορτινό τραπέζι.

Της φίλης Eirini Marouli

 

Υλικά
  • 5
    κρεμμύδια στα 4 κομμένα
  • 2
    κλωνάρια σέλινο
  • 6
    καρότα φετούλες
  • 10
    κόκκους μπαχάρι
  • 10
    μοσχοκάρφια /γαρύφαλλα
  • 1
    μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 2 κιλά
    αγριογούρουνο
  • τα λαχανικά από την μαρινάδα σουρωμένα δίχως το σέλινο
  • μισή κούπα
    λάδι
  • 4 κ.σ
    αλεύρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό αν χρειαστεί
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε και στεγνωνουμε το κρέας. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα σ' ένα μπολ το κρέας, 5 κρεμμύδια στα 4 κλωνάρια σέλινο, 6 καρότα φετούλες, 10 κόκκους μπαχάρι, 10 μοσχοκάρφια /γαρύφαλλα, 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί Νεμέας.
    Το σκεπάζουμε, στο ψυγείο για 24 ώρες.

  • Αφαιρούμε το κρέας, τα κρεμμύδια, καρότα από τη μαριναδα, πετάμε το σέλινο και σουρώνουμε τη μαριναδα, κρατώντας το κρασί.
    Σωταρουμε το κρέας και τα λαχανικά που είχαμε στην μαρινάδα σε μισή κούπα λάδι.
    Πασπαλίζουμε με 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας.
    Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε.

  • Μεταφέρουμε στη γάστρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 2μιση με 3 ώρες.
    Ανακατεύουμε καθεμία ώρα περίπου.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.