Αμυγδαλοφουντουκόπιτα υπέροχη

Αμυγδαλοφουντουκόπιτα νηστίσιμη του φίλου Nikos Athanasiou.

Πολύ αφράτη και νόστιμη, είναι  και νηστίσιμη. Ένα νόστιμο γλυκό.

 

Υλικά
  • 2 ποτήρια
    χυμό πορτοκαλιού
  • 1
    ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι
    ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα
    αμύγδαλα και φουντούκια ψύχα ωμά περασμένα από το μούλτι
  • 2 ποτήρια
    αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ποτήρια
    σιμιγδάλι
  • 1 κ.γ
    μαγειρική σόδα
  • Στην μύτη του κουταλιού
    γαρύφαλο
  • 1 φακελάκι
    μπείκιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι
    σταφίδες
  • ξύσμα από το πορτοκάλι
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη πολύ καλά. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο πρώτο ποτήρι χυμό και το αδειάζουμε στo λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και στο τέλος τις σταφίδες.

  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 170- 180 για 60 λεπτά.

  • Καλή απόλαυση!