
Αμυγδαλοφουντουκόπιτα υπέροχη
Αμυγδαλοφουντουκόπιτα νηστίσιμη του φίλου Nikos Athanasiou.
Πολύ αφράτη και νόστιμη, είναι και νηστίσιμη. Ένα νόστιμο γλυκό.
Υλικά
- 2 ποτήριαχυμό πορτοκαλιού
- 1ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήριζάχαρη
- 1 1/2 κούπααμύγδαλα και φουντούκια ψύχα ωμά περασμένα από το μούλτι
- 2 ποτήριααλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ποτήριασιμιγδάλι
- 1 κ.γμαγειρική σόδα
- Στην μύτη του κουταλιούγαρύφαλο
- 1 φακελάκιμπείκιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνισταφίδες
- ξύσμα από το πορτοκάλι
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη πολύ καλά. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο πρώτο ποτήρι χυμό και το αδειάζουμε στo λάδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και στο τέλος τις σταφίδες.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 170- 180 για 60 λεπτά.

Καλή απόλαυση!






















