Αστεράκια κανέλας με αμυγδαλόσκονη

Υπέροχα αστεράκια κανέλας, γερμανικά παραδοσιακά μπισκότα Χριστουγέννων.

Με σκόνη αμυγδάλου και γλάσο ζάχαρης και ασπραδιού.

Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 αστεράκια δηλαδή ένα ταψί του φούρνου μας.

Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση για να τα ευχαριστηθούμε.

Υλικά

3 ασπράδια
250γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
400γρ αμύγδαλο ωμό μαύρο αλεσμένο σε σκόνη
λίγο κονιάκ η λικέρ αμαρέτο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την κοσκινισμένη άχνη και την βανίλια, κρατάμε από αυτοό 4 κουταλιές της σούπας για το γλάσο που θα βάλουμε μετά το ψήσιμο.

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά την σκόνη αμυγδάλου και κάποια στιγμή θα θέλει ζύμωμα με το χέρι να γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει πολύ. Αν κολλάει θέλουμε λίγο αμυγδαλόσκονη ακόμα.

  • Απλώνουμε ζάχαρη άχνη στον πάγκο μας και ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου μισό εκατοστό. Πατάμε με το κουπ πατ αστεράκια και αν κολλάει βουτάμε την φορμίτσα σε νερό που και που.

  • Βάζουμε τα αστεράκια σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε 25 λεπτά στους 130 βαθμούς σε αέρα.
    Δεν πρέπει ν απάρουν χρώμα ούτε να γίνουν σκληρά.

  • Μόλις κρυώσουν τα περνάμε με το γλάσο που κρατήσαμε πριν με ένα πινέλο ή σπατουλίτσα.

  • Αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το γλάσο πριν τα αποθηκεύσουμε σε μεταλλικό κουτί.