
Αχλάδι γλυκό του κουταλιού
Αχλάδι Γλυκό κουταλιού του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.
Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην εκτέλεση της συνταγής και με αχλάδια κοντούλες.
- 1.300 γρ.αχλάδια
- 3 κούπες του καφένερό
- 1.300 γρ.ζάχαρη
- 1/2λεμόνι φλούδα
- 1/2λεμόνι χυμός
- 1βανίλια ή αρμπαρόριζα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζετε τα αχλάδια και, εάν είναι μεγάλα τα χωρίστε τα στη μέση. Αν είναι μικρά, τα αφήνετε ολόκληρα ώστε να μη διαλυθούν κατά το βράσιμο κι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το αντίθετο μέρος του κοτσανιού. Ρίχνετε τα αχλάδια μέσα στο νερό, περιλούζοντας τα με το χυμό 1 λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τις 3 κούπες νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, στραγγίζετε τα αχλάδια από το νερό με το λεμόνι και τα ρίχνετε μέσα.Τα αφήνετε να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, για 10 λεπτά.

Προσθέστε τη ζάχαρη και τη φλούδα μισού λεμονιού
Αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να σταθούν 24 ώρες.
Κατόπιν προσθέτετε το χυμό μισού λεμονιού και βράζετε το γλυκό έως ότου δέσει.
Αποστειρώνετε γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζετε με το γλυκό αχλάδι.

Καλή απόλαυση!






















