Αχλάδι Κρυστάλλια γλυκό κουταλιού

Αχλάδι Κρυστάλλια πολύ νόστιμο γλυκό κουταλιού

Πολύ ωραίο γλυκό κουταλιού αχλάδι. Να είναι μικρά και σκληρά τα αχλάδια.

Μπορούν να είναι και αχλάδια κοντούλες ή οποιοδήποτε σκληρό αχλάδι.

Αν είναι πολύ μικρά τα βράζουμε ολόκληρα αν όχι μισά όπως εδώ.

Η ποικιλία κρυστάλλια υπάρχει στα δέντρα από τον Σεπτέμβριο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

2 κιλά αχλάδια περίπου 20 κομμάτια
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500γρ νερό
2 ξυλάκια κανέλας
6 καρφάκια γαρύφαλλο
χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βάζουμε το σιρόπι μας να βράσει για 15 λεπτά με όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι.

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια μας.

  • καθαρίζουμε τα αχλάδια μας.

  • καθαρίζουμε τα αχλάδια μας.

  • καθαρίζουμε τα αχλάδια μας.

  • Τα προσθέτουμε στο σιρόπι που έβρασε 15 λεπτά και βράζουμε άλλα 15 λεπτά με τα αχλάδια.

  • Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα τρυπητήρι και συνεχίζουμε να βράζουμε σκέτο το σιρόπι αφού βάλουμε και τον χυμό λεμόνι μέχρι να δέσει.

  • Σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 με 30 λεπτά.

  • Αφού δέσει το σιρόπι μας ξαναβάζουμε μέσα τα αχλάδια και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμη και σβήνουμε το μάτι.

  • Αποθηκεύουμε σε βάζα. Εγώ τα έβαλα στο ψυγείο αφού κρύωσαν.

  • Καλή απόλαυση!