
Γέμιση για κοτόπουλο ή γαλοπούλα
Εμείς την προτιμάμε στην κατσαρόλα σκέτη ή μέσα σε κοτόπουλο.
Κιμάς, ρύζι, κουκουνάρια, κάστανα, …. μύρισε Χριστούγεννα!
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
300γρ συκωτάκια κότας η γαλοπούλας ψιλοκομμένα και ελαφρώς προβρασμένα
10 κάστανα ελαφρώς βρασμένα και καθαρισμένα κομμένα στην μέση
1 σακουλάκι κουκουνάρια
4 βερίκοκα αποξηραμένα στα 4 κομμένα
4 δαμάσκηνα αποξηραμένα στα 4 κομμένα
αλάτι
πιπέρι
λίγη κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο γαρύφαλλο
νερό
ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα συκωτάκια. Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και νερό να σκεπαστεί καλά και βράζουμε για 25 λεπτά

Βάζουμε τώρα τα κουκουνάρια, κάστανα, βερίκοκα, δαμάσκηνα και το ρύζι και βράζουμε ακόμα 15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Αν θέλουμε να την κάνουμε για να γεμίσουμε κοτόπουλο η γαλοπούλα μπορούμε να προσθέσουμε και τα εντόσθια τους στο τσιγάρισμα. Επίσης δεν θα βράσουμε το ρύζι τόσο πολύ αλλά 5 λεπτά μόνο γιατί θα ψηθεί και μέσα στο πουλερικό. Αφήνουμε να τραβήξει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν να σερβίρουμε.






















