
Γαριδομακαρονάδα σπέσιαλ με ντομάτα και φέτα
Υπέροχη γαριδομακαρονάδα με φρέσκες γαρίδες, φρέσκια ντομάτα, πιπεριά, φέτα.
Με υπέροχα ζυμαρικά λιγκουίνι.
Νόστιμο καθημερινό ή γιορτινό Κυριακάτικο φαγητό!
1 κιλό γαρίδες ολόκληρες φρέσκες
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες φρέσκες τριμμένες
2 κουταλάκια γεμάτα πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
λίγο νερό, μισό ποτήρι ή και παραπάνω από τα βρασμένα ζυμαρικά μας.
250γρ τυρί φέτα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε καλά τις γαρίδες μας, κόβουμε με ψαλίδι τα μουστάκια και τα πόδια.

Βγάζουμε με μία οδοντογλυφίδα από την ράχη της γαρίδας το εντεράκι όπως στην εικόνα.

Αν θέλουμε αφαιρούμε το κέλυφος ή όχι.
Επίσης και το κεφάλι μπορούμε να αφαιρέσουμε αλλά θα χάσουμε μετά όλη την νοστιμιά της γαρίδας. Εγώ αφήνω ορισμένα κεφάλια για νοστιμιά και δεν αφαιρώ εδώ το κέλυφος. Βέβαια αυτό είναι θέμα γούστου αν δεν μας αρέσει να ρουφάμε την γαρίδα με την σάλτσα μετα.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά στο ελαιόλαδο να πάρουν ελαφρύ χρώμα και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά , τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.

Αν πήξει πολύ η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά μας που έχουμε βάλει να βράσουν με τις οδηγίες τις συσκευασίας.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά,

Αφού δέσει ελαφρώς η σάλτσα μας προσθέτουμε και την φέτα σε τρίμμα.

Ανακατεύουμε καλά να πάρει μόνο μία βράση και αποσύρουμε από την φωτιά.

Έτοιμη! Καλή απόλαυση!
























