
Γεμιστό σιροπιαστό με σοκολάτα Τσουρέκι Ειρήνης
Έχουμε τσουρέκι έτοιμο ή φρέσκο?
‘Αφού το κόψουμε στην μέση, το σιροπιάζουμε και το γεμίζουμε με την πραλίνα αρεσκείας μας.
Έτσι μπορούμε να φρεσκάρουμε τα τσουρέκια μας που είναι λίγων ημερών και δεν είναι πλέον τόσο μαλακά.
Την συνταγή για το τσουρέκι θα την βρείτε επάνω με το link της
Υλικά για το σιρόπι για να σιροπιάσουμε 1 κιλό τσουρέκι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
μερικές σταγόνες λεμόνι
Για την γέμιση
πραλίνα φουντουκιού ή
πραλίνα λευκή ή
σαντιγί με φρούτα ή όποια άλλη γέμιση προτιμάμε
Για την επικάλυψη
σοκολάτα κουβερτούρα, μαύρη , λευκή ή γάλακτος
για την διακόσμηση ότι θέλουμε, ξηρούς καρπούς, τρούφα κλπ
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε για 5 λεπτά το σιρόπι μας και αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

Παίρνουμε το τσουρέκι μας στρόγγυλο ή μακρόστενο , το κόβουμε στην μέση. Το τοποθετούμε ανάποδα σε σχάρα με από κάτω ταψί και σιροπιάζουμε και τα δύο κομμάτια.Το σιρόπι είναι για 1 κιλό τσουρέκι δηλαδή ή για ένα του κιλού μεγάλο ή για 2 του μισού κιλού. Το βάζουμε όλο στα τσουρέκια μας ή στο τσουρέκι μας.

Αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει το τσουρέκι το σιρόπι μας και το γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού ή ότι άλλο επιλέξαμε.

Ενώνουμε τα δύο κομμάτια, Λιώνουμε τις σοκολάτες μας σε μπεν μαρί και αφού τις ανακατέψουμε πολύ καλά και τις απλώνουμε στο τσουρέκι.

Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα μας. Αν έχει γέμιση πραλίνας μπορούμε να αφήσουμε έξω το τσουρέκι, Αν έχει κρέμα με γάλα ή σαντιγί σαν γέμιση το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!






















