
Γιαουρτογλυκό ψυγείου εύκολο και πολύ νόστιμο
Ένα εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό ψυγείου.
Μπορούμε να το σκεπάσομε και με μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού.
Εδώ είναι με σοκολάτα.
Αν το βάλουμε στην κατάψυξη θα γίνει ένα πολύ ωραίο παγωτογλύκισμα.
Για ταψάκι 28 εκ.
Για από πάνω όποια μαρμελάδα θέλουμε ή
όποιο γλυκό κουταλιού θέλουμε ή
σοκολάτα λιωμένη 200γρ με 4 κουταλιές σούπας καυτό εβαπορέ
Ενάμιση πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολόκληρα
1 φυτική κρέμα γάλακτος 500 gr.
3 γιαουρτάκια στραγγιστά
ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές γεμάτες
3 γεμάτες κουταλιές κακάο αν το θέλουμε με σοκολάτα
Για από πάνω όποια μαρμελάδα θέλουμε ή
όποιο γλυκό κουταλιού θέλουμε ή
σοκολάτα λιωμένη 200γρ με 4 κουταλιές σούπας καυτό εβαπορέ
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να σφίξει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει μία κρέμα σφιχτή.

Στρώνουμε σε σειρά τα μπισκότα, απλώνουμε επάνω την μισή κρέμα, ξαναστρώνουμε μία σειρά μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.

Εδώ έβαλα και κακάο για σοκολατένια γεύση στην κρέμα αλλιώς δεν βάζουμε τίποτα.

Λιώνουμε 200γρ κουβερτούρα σε 4 κουταλιές σούπας καυτό εβαπορέ και απλώνουμε πάνω από την κρέμα.

Βάζουμε ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Αν το θέλουμε σαν παγωτό το τοποθετούμε από το βράδυ στην κατάψυξη.

Καλή απόλαυση!

Αν το θέλουμε λευκό το γλυκό μας απλά το βάζουμε στο ψυγείο και όταν σερβίρουμε βάζουμε από πάνω το γλυκό κουταλιού αρεσκείας μας ή την μαρμελάδα που μας αρέσει.

Με γλυκό κουταλιού βύσσινο!






















