Γιουβέτσι κοτόπουλο

Γιουβέτσι κοτόπουλο της φίλης Reggina Filippou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 1
    κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2
    κριθαράκι
  • 2 τριμμένες
    ντομάτες
  • 2 κουταλάκια
    πελτέ ντομάτας
  • 3
    γαρίφαλα
  • 6 φλιτζάνια
    νερό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • μπαχάρι
  • ξύλο κανέλας
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και το ψήνουμε για 50 λεπτά και το βάζουμε μετά σε πιατέλα.

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και δυο φλιτζάνια κριθαράκι. Το σοτάρουμε. Κατόπιν ρίχνουμε δυο ντομάτες τριμμένες, πελτέ η χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ξύλο κανέλας, 3 γαρύφαλλα και 6 φλιτζάνια νερό. Βάζουμε στο ταψί την ντομάτα και τα υπόλοιπα, εκτός από το κοτόπουλο και το κριθαράκι και βάζουμε στο φούρνο .Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι στο ταψί για 10 λεπτά. Ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το κοτόπουλο.

  • Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και το αφήνουμε μέσα στο σβηστό φούρνο. Πρέπει να έχει υγρά το φαγητό γιατί καθώς κρυώνει θα τα απορροφίσει το κριθαράκι. Η αναλογία κριθαράκι - νερού είναι 1:3