
Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο
Αγαπημένα τα γιουβαρλάκια ειδικά των παιδιών.
Κλασσική σούπα χειμωνιάτικη, νόστιμη και παραδοσιακή.
Με μπόλικο αυγολέμονο.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κουρκουμά
2 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 ασπράδι αυγού
1 φλιτζανάκι νερό
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 1 ή 2 λεμόνια
2 κουταλιές αλεύρι σε μισό ποτήρι νερό για το δέσιμο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε τον κιμά μας πολύ καλά με όλα τα υλικά μας.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας.

Σκεπάζουμε με νερό τα γιουβαρλάκια μας και βάζουμε να βράσουν. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ξαφρίζουμε, βγάζουμε με κουτάλι τον αφρό από το κρέας που βράζει.

Αφού έχουμε αφαιρέσει όλον τον αφρό προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο λάδι και αφήνουμε να βράσουν για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε στο τέλος μισό γιουβαρλάκι να δούμε αν είναι μαλακό αλλιώς βράζουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι που διαλύσαμε στο νερό και σουρώσαμε να μην έχει σβόλους και βράζουμε για 2 λεπτά να χυλώσει το ζουμί.

Χτυπάμε πολύ καλά τα 2 αυγά μας να αφρατέψουν και προσθέτουμε τον χυμό από το 1 ή 2 λεμόνια. Προσθέτουμε λίγο ζουμί ζεστό στο αυγολέμονο και χτυπάμε και το αδειάζουμε όλο μετά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.






















