
Γκιουζλεμέδες, Πίτα στο τηγάνι από τον Έβρο
Πίτα στο τηγάνι γεμιστή με τυρί και αυγό.
Παραδοσιακή πολύ νόστιμη πίτα.
Την έφτιαχνε η μαμά μου στα Πετρωτά Έβρου το χωριό μας.
Υλικά
- 1 ποτήρι χλιαρόνερό
- 1 κουταλάκιΑλάτι
- 2 κουταλιέςξύδι
- 750 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ.τυρί φέτα
- 2Αυγά
- 2 κουταλιέςελαιόλαδο
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε σε ίσα κομμάτια, πλάθουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ μεγάλο να γίνει ένας φάκελος.

Γεμίζουμε κάθε φύλλο με την γέμιση μας.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας με λίγο ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε και από τις πλευρές να ροδίσουν καλά.

Καλή απόλαυση






















