Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο, νόστιμο και διαφορετικό

Με αιφνιδίασε το γλυκό αυτό, το έφτιαξα πρώτη φορά μιας

και είχα πολλά ακτινίδια και δεν ήξερα τι να τα κάνω, το αποτέλεσμα υπέροχο!!

Χρησιμοποιούμε σκληρά ακτινίδια μόνο!

 

Υλικά
  • 1.500 γρ.
    καθαρισμένα σκληρά ακτινίδια ολόκληρα
  • 1.500 γρ.
    ζάχαρη
  • 2 κ.σ
    γλυκόζη
  • 250 ml
    νερό
  • 1
    βανίλια
  • 1/2
    χυμό απο λεμόνι
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ακτινίδια μας, να μην ειναι πολυ μαλακά, σκληρά προς μέτρια.

  • Τοποθετούμε στην κατσαρόλα μας τα ακτινίδια με την ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη.

  • Βράζουμε για 40 λεπτά, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και την βανίλια και βράζουμε άλλα 5 λεπτά.

  • Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε τα ακτινίδια για 6 με 8 ώρες μέσα στο σιρόπι τους και μετά σε αποστειρωμένα βάζα.