Γλυκό κουταλιού κεράσι

Γλυκό κουταλιού κεράσι του φίλου Γιάννη Αραμπατζή,

μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 1 κιλό
    κεράσια
  • 1 κιλό
    ζάχαρη
  • 1 κούπα
    νερό
  • 1 κ.σ
    χυμό απο λεμόνι
  • 1
    βανίλια
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με χυμό από δύο λεμόνια για περίπου 1 ώρα ( για να σφίξουν) Έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά με μπόλικο νερό αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά να βράσει, σβήνουμε το μάτι τις κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το σιρόπι. Έπειτα προσθέτουμε τα κεράσια με το χυμό λεμονιού και την βανίλια και αφήνουμε αλλά 20 λεπτά περίπου. Την ώρα που βράζει δημιουργείται αφρός τον οποίο αφαιρούμε και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει καλά το γλυκό.

  • Δοκιμάζουμε το σιρόπι να δούμε αν έχει δέσει με ένα κουταλάκι στο πιάτο. Μόλις δούμε ότι έδεσε καλά το βάζουμε στα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει.

  • Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζα.