Γλυκό Κουταλιού Τριαντάφυλλο Με Μαστίχα

Γλυκό Κουταλιού Τριαντάφυλλο Με Μαστίχα Χίου του φίλου Γιάννη Αραμπατζή,

μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες.. Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 700 γρ.
    ροδοπέταλα καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1 κιλό
    ζάχαρη
  • 1200 ml
    νερό
  • 2
    Βανίλιες
  • 3-4
    δακρυάκια μαστίχας
  • 2
    χυμό απο λεμόνι
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε τα ροδοπέταλα ελαφρά χωρίς να τα τρίψουμε και τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά. Αν βιαζόμαστε τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

  • Τοποθετούμε στη κατσαρόλα τα ροδοπέταλα μαζί με τη ζάχαρη και την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά ώστε η ζάχαρη να πάει παντού. Αφήνουμε ένα βράδυ να σιτέψει. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε και το νερό και ξεκινάμε τη διαδικασία να δέσουμε το γλυκό και τα αρώματα. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό για να μη κολλήσει.

  • Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να δέσει το γλυκό μας καλά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό μας σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια , ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.