Γλυκό ψυγείου κρέμα -σοκολάτα ή τούρτα παγωτό

Απλό με κέικ που μας έμεινε, με κρέμα και σοκολάτα

που μπορούμε να βάλουμε και στην κατάψυξη σαν τούρτα παγωτού.

Φυσικά μπορεί να γίνει και με βάση μπισκότα η με σαβαγιάρ βουτηγμένα σε λίγο γάλα.

 

Υλικά

Υλικά της βάσης κέικ
η συνταγή του κέικ είναι γραμμένη επάνω στην περιγραφή
αν δεν έχουμε κέικ στρώνουμε σαβαγιάρ
1/2 ποτήρι νερό με 1 κουταλάκι γεμάτο καφέ στιγμιαίο για το βρέξιμο των σαβαγιάρ ή του κέικ

Υλικά για την κρέμα
400γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% ή φυτική
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
200γρ κουβερτούρα σοκολάτα
80γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Στρώνουμε σε 28 με 30 εκ πυρέξ, φόρμα ή τσέρκι το κέικ μας ή τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα βρέχουμε με τον καφέ.

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το γάλα ζαχαρούχο και στο τέλος την βανίλια.

  • Απλώνουμε επάνω από την βάση μας.

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ και λιώνουμε μέσα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μας αφού έχουμε αποσύρει από την φωτιά. Απλώνουμε επάνω από την κρέμα μας.

  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει η σοκολάτα . Διακοσμούμε όπως θέλουμε, εδώ έχει μπισκότα.