Γλυκό ψυγείου λεμόνι Carlota de Limón

Έφτιαξα κι εγώ το γνωστό μεξικάνικο γλυκό ψυγείου Carlota de Limón!

Τέλειο, νόστιμο, πανεύκολο μόνο με 4 υλικά.

Υπέροχη γεύση λεμονιού, δροσερό και ελαφρύ! Για στρόγγυλη φόρμα 20εκ.

 

Υλικά

1 κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 πακέτα μπισκότα digestive
4 λεμόνια μεγάλα και ζουμερά τον χυμό τους
και το ξύσμα από το ένα λεμόνι για πασπάλισμα από πάνω

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε να ανακατευτούν τα δύο γάλατα στο μίξερ.
    Προσθέτουμε τον χυμό από τα 4 λεμόνια και ανακατεύουμε πάλι με το μίξερ λίγο.
    Θα πήξει ελαφρά το μίγμα μας έχει την ιδιότητα το λεμόνι να πήζει το γάλα να γίνει κρέμα.

  • Στρώνουμε εναλλάξ λίγη κρέμα, μία στρώση μπισκότα , πάλι κρέμα , πάλι μπισκότα κλπ. Εμένα μου πήρε 3 στρώσεις μπισκότα και 4 στρώσεις κρέμα.

  • Σκεπάζουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμόνι.
    Σκεπάζουμε με σελοφάν και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
    Εγώ το έφτιαξα από το βράδυ.

  • Απλά υπέροχο!!!! Καλή απόλαυση!!!

Εικόνες