
Γλυκό ψυγείου φράουλα
Γλυκό ψυγείου φράουλα με άρωμα Ανατολής, σιροπιασμένη βάση και ζελέ φράουλα της φίλης Κωνσταντινιά ΠΚ.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
- 3Αυγά
- 1 φλιτζανάκι του καφέηλιέλαιο
- 1 κ.σμπείκιν πάουντερ
- 1βανίλια
- 1/2 κ.γξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιούσιμιγδάλι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιούζάχαρη
- 1 ποτήρινερό
- 1 ποτήριζάχαρη
- 100 γρ.βούτυρο
- φλούδα λεμονιού ακέρωτη
- 2 φακελάκιαάνθος αραβοσίτου βανίλια
- 12 κ.σζάχαρη
- 1 λίτρογάλα
- 2 κ.συποβρύχιο μαστίχα
- 2 φακελάκιαζελέ φράουλα όπως γράφει η συσκευασία
- φρέσκες φράουλες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για την βάση, χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και χτυπάμε καλά. Βάζουμε σε βαθύ βουτυρωμένο πυρέξ 25x35 εκ και ψήνουμε στους 180 για 12 με 15 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά και αφού αποσύρουμε από την φωτιά λιώνουμε μέσα το κομμάτι βούτυρο.

Για την κρέμα , βράζουμε τα υλικά και αφού δέσει η κρέμα μας προσθέτουμε το υποβρύχιο μαστίχα να διαλυθεί καλά. Φτιάχνουμε το ζελέ μας όπως γράφει η συσκευασία και βάζουμε για 2 ώρες να παγώσει λίγο.

Σιροπιάζουμε την βάση μας, αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει. Τοποθετούμε την κρύα κρέμα μας επάνω, βάζουμε τις φράουλες όπως μας αρέσει και από πάνω το ζελέ που έχει πήξει ελαφρά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και δέσει τελείως το ζελέ μας.






















