Δίπλες παραδοσιακές Μάνης

Δίπλες παραδοσιακές Μάνης

της φίλης και μέλους της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες….

Ευαγγελίας Σκαρμούτσου (συνταγή της μαμάς της Αφροδίτης). Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 5
    Αυγά
  • 500 γρ.
    αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ
    σόδα, διαλυμένη σε 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού.
  • 1 κ.γ
    ζάχαρη
  • 2 κ.σ
    ελαιόλαδο
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους, συνεχίζουμε το χτύπημα, Προσθέτουμε την ζάχαρη, την σόδα με το λεμόνι και τελευταία το αλεύρι με το λάδι.

  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο η στα τρία και αφήνουμε να ξεκουραστούν μισή ώρα.

  • Ανοίγουμε τα φύλλα. Κόβουμε τα γύρω να γίνει τετράγωνο το φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.

  • Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. 1 λίτρο.

  • Κάνουμε και λωρίδες που τις τυλίγουμε και τις τηγανίζουμε και αυτές.

  • Αφήνουμε να στραγγίσουν.

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 κιλό μέλι θυμαρίσιο και μισό ποτήρι νερό και το ζεσταίνουμε Βουτάμε τις δίπλες στο μέλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα.

  • Καλή απόλαυση και καλές Γιορτές!