
Δίπλες παραδοσιακές Μάνης
Δίπλες παραδοσιακές Μάνης
της φίλης και μέλους της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες….
Ευαγγελίας Σκαρμούτσου (συνταγή της μαμάς της Αφροδίτης). Ευχαριστούμε!
- 5Αυγά
- 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γσόδα, διαλυμένη σε 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού.
- 1 κ.γζάχαρη
- 2 κ.σελαιόλαδο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους, συνεχίζουμε το χτύπημα, Προσθέτουμε την ζάχαρη, την σόδα με το λεμόνι και τελευταία το αλεύρι με το λάδι.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο η στα τρία και αφήνουμε να ξεκουραστούν μισή ώρα.

Ανοίγουμε τα φύλλα. Κόβουμε τα γύρω να γίνει τετράγωνο το φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. 1 λίτρο.

Κάνουμε και λωρίδες που τις τυλίγουμε και τις τηγανίζουμε και αυτές.

Αφήνουμε να στραγγίσουν.

Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 κιλό μέλι θυμαρίσιο και μισό ποτήρι νερό και το ζεσταίνουμε Βουτάμε τις δίπλες στο μέλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα.

Καλή απόλαυση και καλές Γιορτές!






















