
Δροσερή Τούρτα Ανανά
Δροσερή υπέροχη και εύκολη τούρτα ανανά
με σαβαγιάρ, κρέμα και ζελέ.
Μία δροσερή και εύκολη τούρτα ψυγείου με ανανά κονσέρβα εδώ και το σιρόπι του.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτο θέλουμε φρέσκο ή σε κονσέρβα. Θα βάλουμε ζελέ που να ταιριάζει η γεύση με το φρούτο.
1 κουτί ζελέ ανανά με 2 φακελάκια μέσα
1 διπλό κουτί σαβαγιάρ έτοιμα , 4 μονά πακετάκια
1 κονσέρβα μεγάλη ανανά και το σιρόπι του
2 σακουλάκια κρέμα σκόνη έτοιμη πατισερί ή κρέμα για μιλφείγ ή 1 και 1
400γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για την σαντιγί και 1 βανίλια
τρούφα κίτρινη για ντεκόρ
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ετοιμάζουμε πρώτα τα δύο φακελάκια ζελέ ανανά. Διαλύουμε την σκόνη σε 2 ποτήρια βραστό νερό και μετά προσθέτουμε 2 ποτήρια παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε σε στραγγιστήρι τον ανανά και κρατάμε το σιρόπι του. Σε ταψί 28 εκ ή 30εκ. βουτάμε γρήγορα κάθε σαβαγιάρ και τοποθετούμε στην σειρά.

Χτυπάμε τα 2 σακουλάκια κρέμα πατισερί ή μιλφείγ με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει λίγο το ζελέ μας.

Κόβουμε στην μέση τις ροδέλες ανανά και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

Αφού έπηξε ελαφρώς μετά από μία ώρα περίπου το ζελέ μας το αδειάζουμε και το στρώνουμε επάνω στο ταψί με την κρέμα.

Κάνουμε σχέδια με την σαντιγί όπως μας αρέσει.

Πασπαλίζουμε με κίτρινη τρούφα ή ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή απόλαυση!






















