Εκμέκ με γλυκό πορτοκάλι

Εκμέκ καταϊφι με σπιτικό γλυκό πορτοκάλι.

Ένα πολύ ιδιαίτερο εκμέκ, ιδανικό για τραπέζι γιορτινό και όχι μόνο.

Με υπέροχη κρέμα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο καταίφι
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια της στιγμής
γάλα όσο γράφουν οι συσκευασίες
500 γρ κρέμα γάλακτος
250γρ βούτυρο
1 βανίλια για την σαντιγί
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
ξύσμένη κουβερτόυρα η νιφάδες
γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή ότι άλλο σας αρέσει

650γρ ζάχαρη
600γρ νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 βανίλια στο τέλος

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Αφρατεύουμε το φύλλο καταίφι τραβώντας το με τα δάχτυλα.

  • Απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί 28 με 30cm, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω.

  • Ψήνουμε 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

  • Βράζουμε το σιρόπι μας για 10 λεπτά. και αφού κρυώσει λίγο το αδειάζουμε επάνω στο ζεστό καταίφι και περιμένουμε να το πιει όλο και να κρυώσει.

  • Χτυπάμε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου στιγμής όπως γράφει η συσκευασία.

  • Απλώνουμε την κρέμα επάνω από το καταίφι αφού έχει κρυώσει και πιεί όλο το σιρόπι.

  • Χτυπάμε την σαντιγί και την περνάμε πάνω από την κρέμα.

  • Κάνουμε ροζέτες με κορνέ αν θέλουμε και διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι και λίγο από το σιρόπι του.

  • Πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.

  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Καλή απόλαυση!