Ζυμαρόπιτα ολικής με βρώμη, γιαούρτι, φέτα

Χορταστική και υγιεινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

Με ολικής αλεύρι, βρώμη, γιαούρτι και τυρί φέτα.

Μία λύση για υγιεινή διατροφή χωρίς να μας λείψει η γεύση της κανονικής ζυμαροτυρόπιτας.

Μπορεί να καταναλωθεί και από διαβητικούς.

Πολύ εύκολη στην παρασκευή της γιατί δεν θέλει χτύπημα με μίξερ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΚΕΊΚ ΟΛΙΚΉΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το ταψί κάτω
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για από πάνω
3 γιαούρτια στραγγιστά 2%
6 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Ρίγανη ή δυόσμο
1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 30γρ
400γρ τυρί φέτα σε κομματάκια
200γρ αλεύρι ολικής περίπου
300γρ βρώμη ψιλή ή νιφάδες
100γρ γάλα light μπορεί και λίγο παραπάνω αν είναι σφιχτή η ζύμη
80γρ ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι για τον πάτο του ταψιού
λίγο αλεύρι για πασπάλισμα από πάνω

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας 28 εκ.

  • Για την ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Tα αυγά με το γιαούρτι και μετά σιγά σιγά όλα τα υλικά με σύρμα στο χέρι . Στο τέλος προσθέτουμε την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

  • Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγο γάλα light.
    Αν είναι αραιή βάζουμε λίγο ακόμα αλεύρι ολικής.

  • Αδειάζουμε την ζύμη στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

  • Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 10 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς. Να ροδίσει.

  • Καλή απόλαυση!