
Ζυμαρόπιτα ολικής με βρώμη, γιαούρτι, φέτα
Χορταστική και υγιεινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Με ολικής αλεύρι, βρώμη, γιαούρτι και τυρί φέτα.
Μία λύση για υγιεινή διατροφή χωρίς να μας λείψει η γεύση της κανονικής ζυμαροτυρόπιτας.
Μπορεί να καταναλωθεί και από διαβητικούς.
Πολύ εύκολη στην παρασκευή της γιατί δεν θέλει χτύπημα με μίξερ.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το ταψί κάτω
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για από πάνω
3 γιαούρτια στραγγιστά 2%
6 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Ρίγανη ή δυόσμο
1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 30γρ
400γρ τυρί φέτα σε κομματάκια
200γρ αλεύρι ολικής περίπου
300γρ βρώμη ψιλή ή νιφάδες
100γρ γάλα light μπορεί και λίγο παραπάνω αν είναι σφιχτή η ζύμη
80γρ ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι για τον πάτο του ταψιού
λίγο αλεύρι για πασπάλισμα από πάνω
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας 28 εκ.

Για την ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Tα αυγά με το γιαούρτι και μετά σιγά σιγά όλα τα υλικά με σύρμα στο χέρι . Στο τέλος προσθέτουμε την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγο γάλα light.
Αν είναι αραιή βάζουμε λίγο ακόμα αλεύρι ολικής.
Αδειάζουμε την ζύμη στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 10 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς. Να ροδίσει.

Καλή απόλαυση!






















