Η Μαγειρίτσα μου

Η Μαγειρίτσα μου, με εντόσθια κατσικιού και χωρίς έντερα…

Αν θέλουμε φυσικά και μπορούμε να προσθέσουμε έντερα

στην συνταγή για να είναι ολοκληρωμένη μαγειρίτσα.

Με πλούσιο αυγολέμονο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 εντόσθια κατσικιού ή αρνιού, τα χρησιμοποιούμε όλα (εγώ δεν βάζω έντερα)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 κιλό μαρούλι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
νερό
1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές αλεύρι για το δέσιμο αραιωμένο σε νερό και σουρωμένο αν την θέλουμε πιο παχύρευστη την σούπα μας
Για το αυγολέμονο
2 αυγά χτυπημένα
1 με 2 λεμόνια τον χυμό

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε καλά τα εντόσθια και τα αφήνουμε σε νερό με ξύδι για 15 λεπτά. ξεπλένουμε πάλι καλά.

  • Τα βράζουμε για 10 λεπτά μόνο και τα βγάζουμε. Το νερό δεν το πετάμε, το στραγγίζουμε καλά να μην έχει αφρούς και κομματάκια και αφήνουμε στην άκρη να το προσθέσουμε για γεύση στην σούπα.

  • Τα ψιλοκόβουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν καλά.

  • Προσθέτουμε και τα εντόσθια και τα γυρνάμε λίγες φορές.

  • Προσθέτουμε τον άνηθο, μαιντανό και μαρούλι.

  • Βάζουμε νερό συν το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο, να σκεπάσει τα υλικά μας καλά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 ώρα περίπου.
    Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη μετά να τραβήξουν τα υλικά. Αν θέλουμε την σούπα μας πιο παχύρευστη προσθέτουμε το σουρωμένο διαλυμένο αλεύρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

  • Χτυπάμε καλά να αφρατέψουν τα αυγά μας να είναι φρέσκα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε σιγά σιγά και ανακατεύοντας λίγο ζουμάκι από την σούπα μας και μετά το αδειάζουμε όλο στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε. Καλή απόλαυση και καλό Πάσχα!