
Θράψαλα ή καλαμαράκια με κριθαράκι
Θράψαλα με κριθαράκι.
Μπορούμε αντί για θράψαλα να κάνουμε το φαγητό αυτό με καλαμάρια ή σουπιές.
Το συνοδεύουμε με όποιο ζυμαρικό μας αρέσει, με ρύζι, με πουρέ πατάτας.
Κοκκινιστό, κρασάτο και αρωματικό.
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
1 κιλό καθαρισμένα θράψαλα ή καλαμάρια ή σουπιές
4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα φέτες
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
1/2 κουτί συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι λίγο
1 με 2 δαφνόφυλλα
1/2 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
1 πακέτο κριθαράκι ή ότι άλλο μας αρέσει
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας να γυαλίσουν στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια θράψαλα. Τα γυρνάμε με την ξύλινη κουτάλα αρκετές φορές και σβήνουμε με το κρασί μας, Αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα , ίσως και 60 λεπτά γιατί τα θράψαλα είναι πιο σκληρά από το καλαμαράκι. Θα τα δοκιμάσουμε με πιρούνι να δούμε αν μαλάκωσαν. Με το βράσιμο θα δέσει και η σάλτσα.

Βράζουμε το κριθαράκι μας ανάλογα πόση ώρα λέει η συσκευασία και σουρώνουμε. Το περνάμε σε λίγο καυτό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Εδώ με καλαμαράκια

Καλή απόλαυση!

























