
Κάστανο, γλυκό του κουταλιού
Κάστανο, γλυκό του κουταλιού.
Υπέροχο, διαφορετικό γευστικό.
Του φίλου Γιάννη Αραμπατζή και μέλος της Ομάδας μας,
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
- 800 γρ.κάστανα
- 3 λίτρανερό
- 100 γρ.Αλάτι
- 1/2χυμό απο λεμόνι
- 1 κιλόζάχαρη
- 500 γρ.νερό
- 1λεμόνι φλούδα
- 2Βανίλιες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε τα κάστανα και τα βράζουμε με το νερό και το αλάτι για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό και εσωτερικό φλοιό.

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ. νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι σχεδόν να δέσει σε σιρόπι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα και το ξινό και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Τα σβήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Την άλλη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρασίματος για 1 λεπτό πάλι, ρίχνοντας και τη βανίλια προς το τέλος

Όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Καλή απόλαυση!






















