Κάστανο, γλυκό του κουταλιού

Κάστανο, γλυκό του κουταλιού.

Υπέροχο, διαφορετικό γευστικό.

Του φίλου Γιάννη Αραμπατζή και μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 800 γρ.
    κάστανα
  • 3 λίτρα
    νερό
  • 100 γρ.
    Αλάτι
  • 1/2
    χυμό απο λεμόνι
  • 1 κιλό
    ζάχαρη
  • 500 γρ.
    νερό
  • 1
    λεμόνι φλούδα
  • 2
    Βανίλιες
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε τα κάστανα και τα βράζουμε με το νερό και το αλάτι για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.

  • Τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό και εσωτερικό φλοιό.

  • Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ. νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι σχεδόν να δέσει σε σιρόπι.

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα και το ξινό και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Τα σβήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Την άλλη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρασίματος για 1 λεπτό πάλι, ρίχνοντας και τη βανίλια προς το τέλος

  • Όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

  • Καλή απόλαυση!