
Κέικ αλμυρό με δαμάσκηνα , τυρί και φιστίκια
Κέικ αλμυρό με δαμάσκηνα , κατσικίσιο τυρί και φιστίκια Αιγίνης
της φίλης Ivy Foreye. Ευχαριστούμε!
- 200 γρ.αλεύρι
- 15 γρ.μπείκιν πάουντερ
- 150 γρ.μαλακό κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομματάκια
- 80 γρ.φιστικια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
- 100 γρ.δαμάσκηνα ξηρά κομμένα σε κομματάκια
- 4Αυγά
- 150 mlελαιόλαδο
- 100 mlγάλα
- 50 mlγιαουρτι
- 1 κ.γΑλάτι
- λίγοπιπέρι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υγρά της συνταγής και μετά τα στερεά και τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το τυρί.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου . Αν το βάλουμε σε ταψί γύρω στα 30´. Ελέγχουμε με τη βελόνα αν έχει γίνει το κέικ , το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα

Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει . Αν το κάνετε σε ταψί τα τελευταία βήματα δεν χρειάζονται. Το κέικ αυτό δεν φουσκώνει πολύ οπότε μπορείτε να γεμίσετε τη φόρμα σας πάνω από τα 3/4 όπως κάνουμε στα γλυκά κέικ.

Αντικαταστάσεις γίνονται : Το μαλακό κατσικίσιο τυρί με φέτα. Τα δαμάσκηνα με ελιές.( προσέχουμε το αλάτι αν βάλουμε ελιές)






















