Κέικ αλμυρό με δαμάσκηνα , τυρί και φιστίκια

Κέικ αλμυρό με δαμάσκηνα , κατσικίσιο τυρί και φιστίκια Αιγίνης

της φίλης Ivy Foreye. Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 200 γρ.
    αλεύρι
  • 15 γρ.
    μπείκιν πάουντερ
  • 150 γρ.
    μαλακό κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομματάκια
  • 80 γρ.
    φιστικια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
  • 100 γρ.
    δαμάσκηνα ξηρά κομμένα σε κομματάκια
  • 4
    Αυγά
  • 150 ml
    ελαιόλαδο
  • 100 ml
    γάλα
  • 50 ml
    γιαουρτι
  • 1 κ.γ
    Αλάτι
  • λίγο
    πιπέρι
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υγρά της συνταγής και μετά τα στερεά και τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το τυρί.

  • Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου . Αν το βάλουμε σε ταψί γύρω στα 30´. Ελέγχουμε με τη βελόνα αν έχει γίνει το κέικ , το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα

  • Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει . Αν το κάνετε σε ταψί τα τελευταία βήματα δεν χρειάζονται. Το κέικ αυτό δεν φουσκώνει πολύ οπότε μπορείτε να γεμίσετε τη φόρμα σας πάνω από τα 3/4 όπως κάνουμε στα γλυκά κέικ.

  • Αντικαταστάσεις γίνονται : Το μαλακό κατσικίσιο τυρί με φέτα. Τα δαμάσκηνα με ελιές.( προσέχουμε το αλάτι αν βάλουμε ελιές)