Κέικ Αμβούργου σιροπιασμένο

Κέικ Αμβούργου της φίλης Reggina Filippou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό με κομμάτια σοκολάτας και λευκά αμύγδαλα.

Υλικά

Υλικά για το κέικ
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει (έχει μέσα μπέικιν) + 1 κουταλάκι μπέικιν ακόμα,
αλλιώς 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 30γρ μπέικιν
1 1/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια

Για την επιφάνεια του κέικ
κομμάτια σοκολάτας
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
χυμός λεμονιού

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί και βάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι 28εκ . Βάζουμε στην επιφάνεια του κέικ κομμάτια σοκολάτας και τα αμύγδαλα.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-55 λεπτά.

  • Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά. Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό - ζεστό σιρόπι.