Κέικ ζουμερό με αχλάδια κομπόστα

Κέικ πολύ νόστιμο, με αχλάδια ελαφρά βρασμένα , καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Περιχύνουμε με το σιροπάκι από τα βρασμένα αχλάδια.

Ίδια η διαδικασία αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ αυτό και με μήλα.

Το βρασμένο φρούτο εδώ δίνει άλλη γεύση στο κέικ μας.

Σε ταψί 28 εκ.

Του πάει πολύ λίγη σαντιγί ή και παγωτό βανίλια.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε από πάνω και γλυκό κουταλιού αχλάδι ή ότι άλλο έχουμε.

Θα αραιώσουμε όμως το σιρόπι λίγο στην κατσαρόλα 1 μέρος σιρόπι συν δυο μέρη νερό

να βράσουν λίγο και θα ρίξετε αυτό το σιρόπι μετά από πάνω αφού έχει κρυώσει.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙ ΕΔΩ

Υλικά

12 με 14 μέτρια αχλάδια
Για το σιρόπι
350γρ ζάχαρη
750γρ νερό
χυμό από 1/4 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βάζουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.

  • Προσθέτουμε τα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στην μέση και βράζουμε και αυτά μαζί για άλλα 15 λεπτά.

  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σουρώνουμε,

  • και κρατάμε το σιρόπι.

  • Ετοιμάζουμε την ζύμη, χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο καλά.
    Προσθέτουμε την κανέλα και το γιαούρτι και χτυπάμε πάλι καλά,

  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπείκιν.
    Απλώνουμε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρεξ 26 με 28 εκ.

  • Βάζουμε από πάνω σε σειρά τα αχλάδια.

  • Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, να ροδίσει.

  • Μόλις βγει από τον φούρνο το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε αμέσως με το σιρόπι που κρατήσαμε. Καλό είναι να το φτιάξουμε από το βράδυ και να το φάμε την επόμενη μέρα αφού έχει τραβήξει τα ζουμιά του.

  • Καλή απόλαυση!