Κέικ μαρμπρέ, κλασσικό και απολαυστικό

Kέικ μαρμπρέ μαμαδίστικο υπέροχο και αγαπημένο.

Αυτό το κέικ το πρωτοέφτιαξα όταν ήμουν 11 χρονών και το πέτυχα από την πρώτη προσπάθεια.

Η μαμά μου δεν ήταν πολύ της κουζίνας και το έφαγα σε μία αγαπημένη γειτόνισσα τότε στην Γερμανία.

Της είπα να με φωνάξει όταν θα το έφτιαχνε ξανά και έτσι έμαθα να το κάνω κι εγώ.

Πήρα μολύβι και χαρτί και έγραψα αναλυτικά ότι έβαζε να χτυπήσει με το μίξερ χειρός και όλες τις κινήσεις της.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή ήταν θυμάμαι το έκανα κι εγώ και  ξετρελαθήκαμε.

Έτσι έγινε το αγαπημένο μας Κυριακάτικο κέικ, γιαυτό το αγαπώ.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

250γρ μαργαρίνη η βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα 200 ml
1 ποτήρι ζάχαρη 250 γρ
2 βανίλιες
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπείκιν πάουντερ 20γρ
3 κουταλιές κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ

1 κουβερτούρα σοκολάτα λιωμένη με 1 μεγάλη κουταλιά μαργαρίνη αν θέλετε να το γλασάρετε

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη η βούτυρο με την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες να αφρατέψουν πολύ. Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο θα γίνει πιο αρωματικό το κέικ μας και με πιο ωραία υφή. Συμπληρώνουμε το γάλα και το αλεύρι με το μπείκιν και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

  • Αδειάζουμε την μισή ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ. Στην άλλη μισή ζύμη χτυπάμε το κακάο και το κονιάκ, αδειάζουμε από πάνω και με ένα πιρούνι κάνουμε μία γύρα επάνω κάτω να ανακατευτεί η ζύμη μας.

  • Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο σε αέρα 55 λεπτά στους 175 βαθμούς.

  • Μόλις κρυώσει λίγο το βγάζουμε από την φόρμα και το αλείφουμε με το γλάσο που έχουμε λιώσει πρν με την μαργαρίνη. είναι και χωρίς σοκολάτα από επάνω πολύ νόστιμο σκέτο ή πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.