Κέικ με βερίκοκα και γιαούρτι

Κέικ με βερίκοκα και γιαούρτι το λες και τάρτα.

Αφράτο και δροσερό γλυκό με κρέμα γιαουρτιού από πάνω.

Προσέξτε να είναι ώριμα και γλυκά τα βερίκοκα που θα βάλετε στο κέικ για να μην είναι ξινά όταν ψηθούν.

 

Υλικά

Για το κέικ
200γρ βούτυρο μαλακό
200γρ ζάχαρη
4 αυγά
4 κουταλιές σούπας γάλα
αν έχετε λικέρ βερίκοκο 2 κουταλιές
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 περίπου βερίκοκα στη μέση χωρίς κουκούτσια

Για την κρέμα
500γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα
80γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια
6 με 10 κουταλιές ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα βερίκοκα ή όχι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο, το γάλα, το λικέρ και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.

  • Αδειάζουμε την ζύμη σε ταψί 28εκ.

  • Αραδιάζουμε σε σειρά τα βερίκοκα, ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με την ζάχαρη, κανέλα, άνθος αραβοσίτου και περιχύνουμε τα βερίκοκα να σκεπαστούν καλά.

  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 60 λεπτά.

  • Καλή απόλαυση!