Κέικ με μήλα ή μάφινς μήλου, αφράτο και εύκολο

Κέικ με μήλα, απλό και νόστιμο  που μπορούμε να το κάνουμε

είτε σε μεγάλη φόρμα είτε σε ατομικά φορμάκια , μάφινς.

ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ…

Όπως λέει άλλωστε και το γνωστό μας ρητό «ένα μήλο την ημέρα.. τον γιατρό τον κάνει πέρα»!

Και όμως οι ποικιλίες των μήλων που υπάρχουν, δεν είναι μόνο

τα «Γκόλντεν», τα «Ξινόμηλα», τα «Σμιθ» και τα κλασικά κόκκινα που γνωρίζουμε.

Υπάρχουν δέκα διαφορετικές ποικιλίες μήλων.

Υλικά

8 μήλα κομμένα σε κύβους
250γρ μαλακιά μαργαρίνη
250γρ ζάχαρη
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι και τον χυμό για τα μήλα
κανέλα
500γρ αλεύρι
1.5 φακελάκι μπέικιν 30γρ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στα κομμένα μήλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
    Xτυπάμε καλά την μαργαρίνη με τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε τις βανίλιες, το γάλα , αλεύρι και μπέικιν, χτυπάμε καλά, ανακατεύουμε μέσα και το ξύσμα λεμονιού με την κανέλα Στο τέλος βάζουμε μέσα και τα κομμένα μήλα σε κομμάτια μέτρια προς μικρά και ανακατεύουμε καλά.

  • Μοιράζουμε σε φορμάκια ατομικά η σε ταψί 28αρι. Ψήνουμε σε αέρα 175 βαθμούς τα ατομικά για 35 λεπτά, στο μεγάλο περίπου 50 λεπτά.

  • Καλή απόλαυση!

Εικόνες