Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό ψυγείου της φίλης Γιώτας Πιπερτζή.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγες…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 250 γρ.
    φαρινάπ αλεύρι ή 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 10γρ μπείκιν πάουντερ
  • 350 γρ.
    ζάχαρη
  • 70 γρ.
    Κακάο
  • 2
    Αυγά
  • 1
    βανίλια
  • 200 γρ.
    ηλιέλαιο
  • 420 γρ.
    γάλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι
    Αλάτι
  • 2 κουτιά
    γάλα ζαχαρούχο
  • 200 γρ.
    σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1
    φυτική σαντιγί
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ανακατεύουμε αλεύρι, κακάο, ζάχαρη. Τα αυγά τα χωρίζουμε ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά, αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγες σταγόνες σοκολάτας λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200για 20 λεπτά στις αντιστάσεις.

  • Μόλις ψηθεί το τρυπάμε με χοντρό καλαμάκι πολλές τρύπες μεγάλες για να απορροφήσει το σιρόπι που είναι λίγο πηχτό.

  • Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια ανακατεύουμε να λιώσει και περιχύνουμε το γλυκό μόλις κρυώσει λίγο. το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

  • Χτυπάμε την σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω, στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο.

  • Γλυκό εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!