
Καβουρμάς με αυγά, θρακιώτικο μεζεδάκι
Αυγά με κάτι διαφορετικό , με καβουρμά που τρώμε στον Έβρο.
Ή κρύο σε κομμάτια με το ουζάκι ή στο τηγάνι με αυγά.
Η ονομασία του προέρχεται από την τούρκικη λέξη kavourma που σημαίνει καβουρντισμένο.
Είναι μαγειρεμένο κρέας βοδινό, χοιρινό, αρνί , κατσίκι ή και βουβάλι.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
Υλικά
300γρ καβουρμά
6 με 8 αυγά
αλάτι
λίγο πιπέρι κόκκινο γιατί έχει δικά του μπαχαρικά ο καβουρμάς
πού λίγο ελαιόλαδο γιατί έχει δικό του λίπος
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι τον κομμένο καβουρμά σε χοντρά κομμάτια να ζεσταθεί καλά , με λάδι ή χωρίς και σπάμε μέσα 6 με 8 αυγά.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει απο το αντικολλητικό τηγάνι μας.

Τρώγεται σαν μεζές ή με μία σαλάτα και ψωμί ως κυρίως πιάτο.






















