Καβουρμάς με αυγά, θρακιώτικο μεζεδάκι

Αυγά με κάτι διαφορετικό , με καβουρμά που τρώμε στον Έβρο.

Ή κρύο σε κομμάτια με το ουζάκι ή στο τηγάνι με αυγά.

Η ονομασία του προέρχεται από την τούρκικη λέξη kavourma που σημαίνει καβουρντισμένο.

Είναι μαγειρεμένο κρέας βοδινό, χοιρινό, αρνί , κατσίκι ή και βουβάλι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

300γρ καβουρμά
6 με 8 αυγά
αλάτι
λίγο πιπέρι κόκκινο γιατί έχει δικά του μπαχαρικά ο καβουρμάς
πού λίγο ελαιόλαδο γιατί έχει δικό του λίπος

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι τον κομμένο καβουρμά σε χοντρά κομμάτια να ζεσταθεί καλά , με λάδι ή χωρίς και σπάμε μέσα 6 με 8 αυγά.

  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει απο το αντικολλητικό τηγάνι μας.

  • Τρώγεται σαν μεζές ή με μία σαλάτα και ψωμί ως κυρίως πιάτο.