Καβουρμάς σπιτικός

Καβουρμάς σπιτικός της φίλης Μίκα Πολυχρονοπούλου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Ένα μείγμα από βρασμένο κρέας που μας βοηθάει να φτιάξουμε διάφορες συνταγές πολύ πολύ νόστιμες.

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τον καβουρμά στην κατάψυξη.

Υλικά
  • 1 κιλό
    ψαχνό κρέας μοσχάρι αρνί χοιρινό
  • 1 κιλό
    πράσα
  • 1,5 κ.σ
    Αλάτι
  • Μισό κουταλάκι
    άγριο κύμινο τριμμένο
  • Μισό κουταλάκι
    μπαχάρι
  • Μισό κουταλάκι
    μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κρέατα και όλα τα υλικά και προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Τα βράζουμε σε χύτρα ταχύτητος σε μέτρια θερμοκρασία προς χαμηλή περίπου 4 ώρες εκείνο που θέλουμε είναι το κρέας να μαλακώσει και να διαλυθεί και να μείνει με ελάχιστο νερό.

  • Αν μας μείνει περισσότερο νερό στην χύτρα μας δυναμώνουμε την φωτιά και βράζουμε ξεσκέπαστο να μείνει με ελάχιστο ζουμάκι.

  • Το φορμάρουμε με σουρωτήρι ώσπου να βγουν και τα ελάχιστα υγρά. Το αφήνουμε στο ψυγείο ένα βράδυ για να παγώσει καλά και την επομένη το κόβουμε σε κομμάτια και το φυλάμε σε σακουλάκια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

  • Μπορούμε να το φάμε κρύο, ζεστό, σαν ορεκτικό και με αυγά τηγανητά.