
Καλαμαράκια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας
Καλαμαράκια γεμιστά με ντομάτα της φίλης Fay Karamanakis.
Μέλος της Ομάδας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Ευχαριστούμε!
- 1 κιλόκαθαρισμένα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
- 1κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2σκελίδα σκόρδο
- 3κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1ψιλοκομένo πράσο
- 3/4 φλιτζάνιρύζι καρολίνα
- 1 φλιτζάνικοτόπουλο ζωμό
- 2θρυμματισμένες ντομάτες κονκασέ
- 3 κ.σμαιντανό
- 2 κ.σάνηθο
- 1 φλιτζάνιλευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- θυμάρι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια μας. Αλατοπιπερώνουμε , τα λαδώνουμε ελαφρά και τα περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το σκόρδο και τα πλοκάμια.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαιντανό και τον ζωμό κοτόπουλου και το 1 κουτί ντομάτας.

Βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε και το κρασί, το θυμάρι, το ρύζι και βράζουμε άλλα 5 λεπτά να μείνει λίγο ζουμάκι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με κουταλάκι.

Τα τοποθετούμε σε σειρά σε ταψάκι ή πυρέξ ή γάστρα. Περιχύνουμε με λίγο κρασί, την δεύτερη ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και λίγο μαιντανό ακόμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και για 5 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα.






















