Καλαμαράκια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας

Καλαμαράκια γεμιστά με ντομάτα της φίλης Fay Karamanakis‎.

Μέλος της Ομάδας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά
  • 1 κιλό
    καθαρισμένα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1
    κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2
    σκελίδα σκόρδο
  • 3
    κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1
    ψιλοκομένo πράσο
  • 3/4 φλιτζάνι
    ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι
    κοτόπουλο ζωμό
  • 2
    θρυμματισμένες ντομάτες κονκασέ
  • 3 κ.σ
    μαιντανό
  • 2 κ.σ
    άνηθο
  • 1 φλιτζάνι
    λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • θυμάρι
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια μας. Αλατοπιπερώνουμε , τα λαδώνουμε ελαφρά και τα περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

  • Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το σκόρδο και τα πλοκάμια.

  • Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαιντανό και τον ζωμό κοτόπουλου και το 1 κουτί ντομάτας.

  • Βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε και το κρασί, το θυμάρι, το ρύζι και βράζουμε άλλα 5 λεπτά να μείνει λίγο ζουμάκι.

  • Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με κουταλάκι.

  • Τα τοποθετούμε σε σειρά σε ταψάκι ή πυρέξ ή γάστρα. Περιχύνουμε με λίγο κρασί, την δεύτερη ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και λίγο μαιντανό ακόμα.

  • Ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και για 5 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα.