
Καλαμαράκια με ρύζι
Καλαμαράκια με ρύζι στην κατσαρόλα.
Εύκολο και νόστιμο πιάτο για κάθε μέρα ή στην νηστεία.
Ελαφρύ φαγητό και γρήγορο στην παρασκευή του.
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι ξερό
5 κρεμμυδάκια χλωρά,
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί, λάδι , νερό
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

1 κιλό καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με 1 κρεμμύδι ξερό και 5 κρεμμυδάκια χλωρά. Σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, 2 ποτήρια ζεστό νερό και μισό ματσάκι άνηθο να βράσει για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο αμερικής η καρολίνα και σε πιο χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμα να δέσει λίγο το ρύζι μας και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!






















